31 Aralık 2018 Pazartesi     1008

GAZİANTEP İŞ DÜNYASI İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDIK

İş Dünyası İstişare Toplantısı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Akıncı, Gaziantep Esnaf Odası Başkanı Ömer Küsbeoğlu, birçok ilin oda ve borsa başkanları ve çok sayıda davetlinin katılımıyla Gaziantep Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Gaziantep Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen Gaziantep İş Dünyası İstişare Toplantısı ‘na Nizip Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı, Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Ahmet Polat, Yönetim Kurulu Üyesi Harun Aslan, Meclis Başkan Yardımcısı Haşim Aslan, Meclis Üyesi Reşat Oktay, Meclis Üyesi Coşkun Güngördü ve Nizip Ticaret Borsası Genel Sekreteri Eray Ölçal katıldı.

Gaziantep İş Dünyası İstişare Toplantısı’nda konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, bu çalkantılı sürecin geçici olduğuna inandığını ifade ederken, “Türkiye ekonomisinin temelleri sağlamdır. Bakın, son 25 senede, iç ve dış kaynaklı, onlarca kriz ve çalkantı yaşadık. Hepsinin üstesinden geldik ve yola devam ettik. İnşallah yine hep birlikte el ele verip, ülkemizi hak ettiği yere getireceğiz” dedi.​

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmaya, toplantının Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun, 97. yıl dönümüne denk gelmesine işaret ederek başladı. “Kahramanlığı; ‘Gazi’ unvanıyla tescillenen, İstiklal Madalyasıyla taçlanan bir şehirdir Gaziantep. Antep’in düşmana direnişi, İstiklal harbimize ışık tutmuş, Anadolu’da yiğitlik ve vatanperverliğin simgesi olmuştur” diyen Hisarcıklıoğlu, tüm şehitler için şükran duyguları ve rahmet dileklerini iletti.

Gaziantep’in rol model bir kent olduğuna değinen TOBB Başkanı şunları söyledi: “Birlikte rahmet ve bereket ayrılık da azap var diye güzel bir söz var ya, Gaziantep’te o var. 9 ilimizden oda ve borsa başkanlarım da burada. Geldikleri için teşekkür ediyorum. Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan bizlerle birlikte. İçimizden çıkan bir ismi Ticaret Bakanı yaptığı için Cumhurbaşkanımıza buradan teşekkür ediyoruz. Bu bizler için gurur verici bir hadise. Vizyonu sayesinde ekonomide yeni bir atılımın başlayacağına inanıyorum. Gaziantep’in böyle çalışkan ve vizyon sahibi oda ve borsa başkanları tarafından temsil edilmesi de bir şans.”

-Oda ve borsalardan gelen taleplerle yapılanlar

Oda ve borsalardan gelen taleplerden neticesinde hayata geçirilenlere işaret eden Hisarcıklıoğlu, bu icraatları şöyle sıraladı: “Kısa çalışma ödeneği hayata geçirildi, mevzuat değişti işler hale geldi. SGK primini düzgün ödeyenlerden son bir yılda sıkıntı çeken girişimciler için 60 aya kadar vade imkânı sağlandı. Asgari ücret desteği 150 liraya çıktı. Teknik iflas sorunu çözüldü, yeniden düzenleme yapıldı. Tasfiye ve devir sözleşmeleri konusunda, kamuya iş yapanlar için ilgili kanun tasarısı TBMM’de. Ticari alacak sigortası geldi. Alacak garantisi anlamında çok önemli bir adım atılmış oldu. Lisanslı depoculukla ilgili destekler artırıldı. Doğalgazda yüzde 10 indirim yapıldı. 4 sektörde vergi indirimine gidildi. Takip ettiğimiz ve üzerine çalıştığımız işler de var. Nefes kredisinde Gaziantep kaynağın yüzde 60’ını kullanmış. Daha kullanabileceğiniz yüzde 40 var. Bunu kullanın. Sıkıntı yaşadığınız yerleri bize iletin. Perakende sektöründe post komisyonları çok artmış. Bunun çözülmesi lazım.”

Biz bu çalkantılı sürecin geçici olduğunu vurgulayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, birlik ve beraberlik çağrısı yaparak,  “Hep birlikte el ele verip, ülkemizi hak ettiği yere getireceğiz” dedi.