12 Temmuz 2019 Cuma     1034

BAŞKAN İBRAHİM SARI’DAN 15 TEMMUZ MESAJI

Nizip Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim SARI, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Başkan SARI mesajında:

“15 Temmuz gecesi vatanımızı, milletimizi, demokrasimizi ve geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri, milletin silahlarını yine bu aziz millete doğrultmuş ve kalleşçe bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. O gece bu aziz vatanın Kahraman Evlatları, ecdadının düşman işgaline karşı koyduğu hürriyet aşkı ve Çanakkale ruhunun asla sönmeyeceğini bütün dünyaya göstermişlerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla, inancını, vatanını, milletini, demokrasiyi ve hukuk devletini savunmak üzere herkesin sokaklara çıktığı ve darbecilere karşı tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlık destanının yazıldığı o gecede 'Çanakkale Ruhu' yüzyıl sonra yeniden canlanmış ve tarihe altın harflerle yazılan bir direniş ve diriliş öyküsüne, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi’ne hayat vermiştir.

Demokrasi Zaferi ve Milli İrade

15 Temmuz 2016'da milli iradeyi hiçe sayan gafiller, büyük Türk milletinin cesaretini ve vatanperverliğini hesaba katmamış ve hak ettikleri cevabı da almıştır. Bu hain darbe girişimi karşısında Milletimiz, bir bütün olarak dünyada eşi benzeri görülmemiş bir kararlılık ve cesaretle demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmıştır.

Gözü dönmüş hainlerin seçilmiş hükümete karşı darbe teşebbüsünün asla kabul edilemeyeceğini ifade eden Başkan SARI, “Milli iradeye sahip çıkmak vatansever her Türk halkının boynunun borcudur. Anayasa ve demokrasimizi askıya almak isteyen, yerli ve yabancılara uşaklık edenlere bu asil millet asla prim vermeyecektir. Milletimizin huzuruna ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan bu alçakça girişimler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır.”

Milli Birlik ve Beraberlik

15 Temmuz gecesi ay yıldızlı bayrağın altında toplanan aziz milletimiz, aynen Çanakkale'de, İstiklal Savaşı'nda olduğu gibi vatanımıza el uzatmaya yeltenen hainler karşısında tek yürek, tek bilek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmemiştir. Bu darbe girişiminde milletimiz bin yıl önce Malazgirt'te olduğu gibi, bu coğrafyaya vatan olarak sahiplenme konusunda hiç tereddüt göstermemiş, büyük bir destan yazmıştır.

Ülkemizin Bekası İçin…

FETÖ, tüm devlet geleneklerini çiğneyerek gizli bir ajandayla devletin yönetimini ele geçirmeye çalışmış ancak milletimiz, ülkemizin bekası için fedakarca bir direniş göstererek terör örgütünün hain planına engel olmuştur. Bu bağlamda FETÖ ile mücadele bir beka meselesidir.

Güçlü ve Bağımsız Türkiye

15 Temmuz, bu ülkenin sadece siyasi, ekonomik, diplomatik saldırılara değil, aynı zamanda askeri sabotajlara karşı da güçlü olduğunu, yıkılmayacağını, rayından çıkmayacağını göstermiştir. Türkiye, böyle bir darbe girişimi karşısında dahi yolundan şaşmayan, hedeflerinden uzaklaşmayan, irtifa kaybetmeyen ve kendi kararlarını kendi veren güçlü ve bağımsız bir ülke olduğunu tüm dünyaya ilan etmiştir.

FETÖ ile Mücadele

15 Temmuz 2016 akşamı içinde sivil, asker, yargı unsurlarını barındıran bir güruh daha önce farklı zamanlarda ve farklı şekillerde defalarca tekrarladıkları senaryoyu en kanlı şekliyle sahneye koymak istemiştir. Milletin kendi güvenliği için emanet ettiği tankları, uçakları, kendi halkının üzerine sürmekten çekinmeyen üniformalı teröristler, ülkemizin geleceğine kastetmiştir. 15 Temmuz, bu milletin dini duyguları üzerinden Türkiye’nin bağımsızlığını yok etmek isteyenlerin gerçek yüzünü göstermiştir. FETÖ ile mücadele, yurt içi ve yurt dışında hız kesmeden aynı kararlılıkla yürütülmelidir.

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Türkiye, birlik ve beraberlik içerisinde ekonomide oluşan şokların etkisini kısa sürede bertaraf etmeyi başarmış, Türkiye ekonomisi, ortaya koyduğu büyüme rakamları ile zor şartlar içerisinde bile dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olduğunu göstermiştir. Darbelerin, vesayetin ve terörün tarih olacağı yeni dönemde, Türkiye’nin yeni başarı hikayeleri yazacağına, 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyeceğine inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz gecesi vatanımız uğruna canını ve kanını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi bir kez daha, rahmet minnet ve şükranla anıyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın." ifadelerini kullandı.