Commodity Exchange
Nizip Ticaret Borsası, T.C. Ekonomi Bakanlığı'nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) tebliği kapsamında projelendirilen Antep Fıstığı Yurt Dışı Pazarlama ve Tanıtım Kümesinin ikinci yurtdışı pazarlama faaliyeti California-ABD’ye yönelik olarak gerçekleştirildi. 11-16 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleşen organizasyona proje kümesinde yer alan firmaların temsilcileri ve ayrıca Nizip Ticaret Borsasını temsilen bir kişi katıldı.
İlk olarak Fresno State Üniversitesi’ne bağlı devlet fıstık arazilerini yakından inceleme fırsatı bulan heyet üyeleri, ülkemizdeki fıstık yetiştiriciliğini tarım yöntemleri ve teknolojileri bakımından ABD ile kıyaslama fırsatı elde etti. Ayrıca Amerikan Fıstık Yetiştiricileri Derneği ile düzenlenen toplantıda; sektörün dünyadaki durumu, iki ülkenin ürünleri arasındaki farklar ve Antep fıstığının dünya ticaretindeki yeri hakkında görüşmeler yapıldı. Amerikan Fıstık Yetiştiricileri Derneğinin yapmış olduğu sunumla, ABD’de önümüzdeki senenin rekoltesi ve ağaç başı üretim istatistikleri gibi konularda bilgi sahibi olan heyet üyeleri fıstığın ABD’de durumu, sektörde rekabet edilebilirlik anlamında önemli fırsatlar elde etti.
Sektörün önde gelen firmalarını da ziyaret eden heyet üyeleri, Antep fıstığının tat ve aroma olarak diğer fıstıklardan farklı olduğunu dile getirerek bu durumun ABD ile rekabet gücümüzü arttırabileceğini vurguladı. Ziyaret edilen firmalarla yapılan ikili görüşmelerinde Antep fıstığının ABD’de yetişen fıstıktan farkları anlatılarak sektörde Antep fıstığının da önemli bir aktör olduğunun altı çizildi.
ABD’de birçok tarım ürününde olduğu gibi fıstık üretiminde de çok geniş araziler ve planlı bir ekim olduğunu gözlemleyen heyet üyeleri ayrıca ziyaret edilen tesislerdeki üretim teknolojilerini inceleyerek sektördeki durumlarını yakından görme fırsatı buldu.
Gerçekleştirilen yurt dışı pazarlama faaliyeti ile firmaların pazardaki durumlarını yakından görmelerine, sektörde rekabet gücü kazanmalarına ve yapılan iş görüşmeleri neticesinde ihracat potansiyellerini artırmalarına katkı sağlandı.
|
11.06.2025 15:12
Yılın İlk Mahsul Boz Fıstığı Ntb Tarafından Altınla Ödüllendirildi
|
|
4.06.2025 13:56
Ntb Başkanlarından Kurban Bayramı Mesajı
|
|
3.06.2025 17:48
Ntb Başkanları Nmyo’nun Düzenlediği Kariyer Günleri Söyleşisine Katıldı
|
|
31.05.2025 17:01
Ntb Başkanları Tobb 81. Genel Kuruluna Katıldı
|
|
30.05.2025 14:15
Ntb Başkanı İbrahim Sarı Türib A.ş Ve Müpak A.ş. Genel Kuruluna Katıldı
|
|
27.05.2025 17:02
Ntb Başkanı İbrahim Sarı İso Listesine Giren Gaziantepli Firmaları Tebrik Etti
|
|
26.05.2025 12:44
Kosgeb Destekleri Ntb’de Konuşuldu
|
|
23.05.2025 17:17
Başkan İbrahim Sarı Tobb Ekonomi Şurasına Katılım Sağladı
|
|
16.05.2025 16:45
Liseler Arası Münazara Yarışmasının Finali Ntb’de Gerçekleşti
|
|
16.05.2025 10:17
Ntb Başkanlarından 19 Mayıs Mesajı
|
|
16.05.2025 09:24
Ntb Başkanları Tobb Hizmet Şeref Belgesi Ve Plaket Takdim Törenine Katıldı
|
|
7.05.2025 16:31
Ntb Mff Orta Doğu Gıda Fuarı Açılış Törenine Katıldı
|
|
30.04.2025 12:34
Ntb Başkanlarından 1 Mayıs Mesajı
|
|
28.04.2025 09:21
Ntb Akdeniz Üpak 1.olağan Genel Kuruluna Katıldı
|
|
22.04.2025 16:54
Liseler Arası Münazara Yarışmasının Kura Çekimleri Ntb’de Gerçekleşti
|