Commodity Exchange
Nizip-Belkıs pompaj sulama alanındaki sorunların görüşüldüğü toplantı Nizip Ticaret Borsasında düzenlendi. Belkıs pompaj istasyonun dünü, bugünü ve yarınının görüşüldüğü toplantıya Nizip kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Antepfıstığı ve Zeytin Üreticileri Birliği Derneği Başkanı Kasım Böler, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Uğur Yıldırım, GAP-TEYAP’ tan İbrahim Şahin, Belkıs Sulama Birliği Başkanı Şıh Şahin, Nizip İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Yorgancı, Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıddık Durmaz,Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Mehmet Özaslan,Nizip Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı, Meclis Başkanı Mahmut Şahin ve Önder Çiftçiler katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Harun Sarıfakıoğulları; “Belkıs sulama projesi İlçemizin en önemli projesi olarak ön plana çıkıyor. Bu projeyi sadece bizim için veya ilçemiz için değil Ülkemiz adına çok önemli olarak görüyorum. Bilindiği gibi aylarca bu proje üzerinde çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Bu projede bizi en çok zorlayan mevzu koordinasyon eksikliğiydi. Bugün burada toplanarak aslında bu eksikliği de aştığımızı düşünüyorum, İl'den ve İlçe’den katılan daire amirlerimizle bundan sonra da bu konu hakkında koordineli bir şekilde çalışacağımızı düşünüyorum. Burada önemli bir görev de önder çiftçilerimize düşüyor, onları her zaman yanımızda görmek ve onların çözümün birer parçası olduklarını bilmek istiyoruz.
Belkıs sulama projesinde paydaşlar olarak el ele vererek üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor. 100 bin dekarlık bu havzayı bir an önce sulamamız ve ürün bazında artış sağlamamız gerekiyor. 500 milyon TL’ye mal olan sulama projesi boşa gitmemeli ve bundan hepimiz istifade etmeliyiz. Bu yüzden hepimizin bu projeye inanması gerekiyor, ben şahsım adına muaffak olana kadar bu yolda yürümeye devam edeceğim” dedi.
Toplantı da söz alan, Antepfıstığı ve Zeytin Üreticileri Birliği Derneği Başkanı Kasım Böler, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Uğur Yıldırım, GAP-TEYAP’ tan İbrahim Şahin, Belkıs Sulama Birliği Başkanı Şıh Şahin ise sulama projesinin maliyeti, çiftçilere sağlayacağı faydaları, şayet sulama başlamaz ise doğa bilecek olumsuz sonuçları katılımcılar ile paylaştılar.
Toplantıya katılan çiftçilerin ortak görüşü ise, öncelikle suyun akması ve sulamanın başlaması gerektiği yönünde birleşti. Maliyelerin yüksek olduğunu ve bunun düşmesi gerektiğini belirten çiftçiler bu şartlarda sulama projesinden beklenen verimin alınamayacağı görüşünde birleştiler.
|
30.04.2025 12:34
Ntb Başkanlarından 1 Mayıs Mesajı
|
|
28.04.2025 09:21
Ntb Akdeniz Üpak 1.olağan Genel Kuruluna Katıldı
|
|
22.04.2025 16:54
Liseler Arası Münazara Yarışmasının Kura Çekimleri Ntb’de Gerçekleşti
|
|
22.04.2025 08:55
Ntb Başkanları Tbmm Kuruluş Yıl Dönümünü Ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramını Kutladı
|
|
19.04.2025 13:18
Ntb Başkanı Sarı Güneydoğu Anadolu Bölgesi İstişare Toplantısına Katıldı
|
|
18.04.2025 13:41
Yeşil Dönüşüm Ve Sınırda Karbon Düzenlemesi Bilgilendirme Toplantısına Katıldık
|
|
15.04.2025 16:28
Nizip Jandarma Komutanı Altay’dan Ntb’ye Ziyaret
|
|
28.03.2025 10:34
Ntb Başkanlarından Ramazan Bayramı Mesajı
|
|
26.03.2025 09:06
Ntb Başkanlarından Kadir Gecesi Mesajı
|
|
18.03.2025 13:20
Ntb Başkanlarından 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı
|
|
7.03.2025 14:28
Ntb Başkanları Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü Kutladı
|
|
5.03.2025 16:10
Tigem Gen. Müd. Yrd. İsmail Bülbül Ntb’yi Ziyaret Etti
|
|
28.02.2025 14:24
Ntb Başkanlarından Ramazan Ayı Mesajı
|
|
26.02.2025 17:24
Anahtar Parti Nizip İlçe Yönetimi Ntb’yi Ziyaret Etti
|
|
19.02.2025 16:35
Başkan İbrahim Sarı; Ramazan Ayında İthal Mercimeğin Önü Açılmalı
|