Commodity Exchange
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından "Yeşil Gelecek" temasıyla düzenlenen törende belirlenen kategorilerde toplam 73 firma ve kuruma ödül verildi.
Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasına giren, GSO ile yapmış oldukları iş birlikleri ile sanayinin gelişmesine büyük katkılarda bulunan, başarılı çalışmalarıyla yerel ürünlerimizi global ölçeğe taşıyan firmalar için düzenlenen Gaziantep’in Yıldızları-2022 Ödül Töreni, Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi’nde (ŞKM) gerçekleştirildi. Törende belirlenen kategorilerde toplamda 73 firma ve kuruma ödül verildi.
Kent ve ülke sanayisinin Avrupa Yeşil Mutabakatına adaptasyon sürecine katkı sağlamak, yeşil dönüşümü desteklemek ve sürdürülebilir bir gelecek noktasında farkındalık oluşturmak hedefiyle bu yıl “Yeşil Gelecek” temasıyla düzenlenen Gaziantep'in Yıldızları Ödül Töreni’nde #HemenŞimdi hashtag çalışması da yapıldı.
Törene, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve önceki dönem TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Önceki Dönem Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, Gaziantep Valisi Davut Gül, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Ahmet Uzer, Derya Bakbak, Mehmet Erdoğan, Müslüm Yüksel, Bingöl Milletvekili Fevzi Berdibek, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Harun Çelik, SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, GSO Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Nizip Ticaret Borsası (NTB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı, Nizip Ticaret Borsası (NTB) Meclis Başkanı Ahmet Polat, Nizip Ticaret Odası (NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, Nizip Ticaret Odası (NTO) Meclis Başkanı Bekir Karabacak, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Fikret Kileci, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin il başkanları, kurum temsilcileri, sanayiciler ve çok sayıda davetli katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende daha sonra açılış konuşmaları yapıldı.
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Gaziantep’in ülkemiz ekonomisine büyük katkı sunduğunu belirterek, “Gaziantep önemli bir atılım yapmış bir şehir. Gaziantep yetişmiş insan gücüne büyük yatırım yapmış bir şehir ve bunun meyvelerini toplamaya başlamış bir şehir. Ayrıca gelecekle ilgili çalışmalara da çoktan başlamış bir şehir” dedi.
Konuşmasına Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıldönümünü kutlayarak başlayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “1 asır önce, bu şehrin insanları, vatan aşkının ne olduğunu, bütün dünyaya gösterdi. Şahin Bey, Karayılan, Şehit Kamil ve daha niceleri, burada kahramanlık destanı yazdı, şehadete yürüdü. Vatan için canlarını veren bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimizi minnetle anıyorum. Dün milli mücadelenin sancaktarı olan Gaziantep, bugün de, girişimcileriyle, sanayicileriyle, sadece Türkiye’nin değil, bütün bölgenin yıldızı haline geldi. Tüm bu coğrafyanın rol modeli ve ilham kaynağı gücü oldu. İhracatta tarihi rekor kırdı ve 10 milyar dolara ulaştı. 10 yıl önce, en büyük 1.000 sanayi kuruluşu arasında, Gaziantep’ten 35 firma vardı şimdi bu sayı da 67’ye yükseldi. Listede en fazla firmaya sahip 4. il haline geldi. Sadece sanayide değil, tarımda marka oldu. Tarım ihracatında ilk 5 şehir içinde yer aldı. Turizmde de atağa kalktı. Hem tarih ve kültür turizminde, hem gastronomi turizminde bir dünya markası haline geldi. UNESCO’nun listelerine girdi. Fatma Şahin Başkanımızın da bunda büyük emeği oldu. Diğer taraftan teknolojide de atılım yaptı Gaziantep teknopark, en hızlı büyüyen Teknoparklardan biri haline geldi. Kısaca Antep, toprağıyla, insanıyla ve ekonomisiyle, gerçek bir marka şehre dönüştü” dedi.
|
1.06.2023 10:45
Nizip Ticaret Borsası Tobb 79. Genel Kuruluna Katıldı
|
|
30.05.2023 19:28
Ntb Başkanı Ibrahim Sarı’ya Hizmet Şeref Belgesi Verildi
|
|
18.05.2023 13:20
Ntb Başkanlarından 19 Mayıs Kutlama Mesajı
|
|
12.05.2023 14:41
Ntb Başkanlarından Anneler Günü Kutlama Mesajı
|
|
11.05.2023 10:24
Ntb Başkanı Ibrahim Sarı Gaziantep Heyeti Ile Birlikte Tobb Başkanı Hisarcıklıoğlu’nu Ziyaret Etti
|
|
5.05.2023 17:00
Millet Ittifakı Gaziantep Milletvekili Adayları Nizip Ticaret Borsasını Ziyaret Etti
|
|
25.04.2023 17:10
Gaziantep Ak Parti Milletvekili Şahin Ve Beraberindeki Heyet Ntb’yi Ziyaret Etti
|
|
22.04.2023 14:02
Ntb Başkanları, Tbmm’nin 103. Kuruluş Yıl Dönümü Ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramını Kutladı
|
|
19.04.2023 11:30
Ntb Başkanlarından Ramazan Bayramı Mesajı
|
|
17.04.2023 08:56
Ntb Başkanlarından Kadir Gecesi Mesajı
|
|
22.03.2023 15:41
Tobb Ve Tepav Işbirliğinde Depremden Etkilenen Işyerlerine Anket Çalışması Başlatıldı
|
|
17.03.2023 15:29
Ntb Başkanlarından 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü Mesajı
|
|
6.03.2023 09:44
Ntb Başkanlarından Berat Kandili Mesajı
|
|
28.02.2023 16:31
Başkan Ibrahim Sarı Gto’da Düzenlenen Değerlendirme Toplantısına Katıldı
|
|
17.02.2023 11:10
Nizip Ticaret Borsası Başkanlarından Miraç Kandili Mesajı
|